Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Ρόδος: Προγραμματική σύμβαση για την ηλεκτροκίνηση εντός της Μεσαιωνικής πόλης

Αναρτήθηκε: 31.05.2020

Στη Ρόδο, προγραμματική σύμβαση για την  εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων εντός της Μεσαιωνικής πόλης, υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας  Δόμησης δρ. Στ. Δράκος και ο πρόεδρος της  «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», Δ. Τσίκκης.  Στόχοι της σύμβασης  συνολικού προϋπολογισμού, 241.800 ευρώ, είναι:

α) Η προστασία του Μνημείου από την κίνηση παντός τύπου οχημάτων, 

β) Η εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων κατόπιν και της καθολικής απαγόρευσης εισόδου οχημάτων στη Μεσαιωνική πόλη, πλην αυτών των μονίμων κατοίκων και 

γ) Η αρτιότερη προβολή διεθνώς και παγκοσμίως της Ρόδου, μέσω της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτροκίνητα, τύπου golf, θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο σε προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν άλλα συγκοινωνιακά μέσα, σε πέντε (5) προκαθορισμένες διαδρομές.

Στα οχήματα που θα συνδράμουν της εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου που χρηματοδοτεί ο Δήμος Ρόδου, περιλαμβάνεται όχημα για ΑμΕΑ, ασθενοφόρο, καθώς και όχημα που θα διαθέτει χώρο για εναπόθεση βαρέων αντικειμένων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος