Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Αναστέλλεται η εγκατάσταση ανεμογεννήτρις στο Πάνειο Όρος

Αναρτήθηκε: 29.05.2020

Δίμηνη αναστολή  δόθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας στο Πάνειο Όρος μετά από αίτηση αναστολής και ακύρωσης της οικοδομικής άδειας που είχε  καταθέσει ο δήμος Σαρωνικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σαρωνικού στο πλαίσιο του κοινού αγώνα των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος, ο δήμος κατέθεσε στις 27 Μαΐου 2020 αίτηση αναστολής και ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά της έκδοσης οικοδομικής αδείας από την ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου, της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Η αίτηση ακύρωσης στηρίζεται στους εξής λόγους:

1. Παράβαση του νόμου περί εκδόσεως οικοδομικών αδειών λόγω μη κατάθεσης όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.

2. Παράβαση Διοικητικών Ορίων των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Ενώ η ανεμογεννήτρια είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σαρωνικού η άδεια έχει εκδοθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής.

3. Παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος 121Δ΄/2003 με το οποίο καθορίζονται οι Ζώνες προστασίας των Ορεινών Όγκων Λαυρεωτικής

4. Παραβίαση αναδασωτέας περιοχής

Ο πρόεδρος το αρμοδίου τμήματος συναινώντας εκ του νόμου στην αναστολή, επισήμανε ότι κατά την εκδίκαση της αίτησης θα ζητήσει να προσκομιστούν επιπλέον στοιχεία.

«Η παραπάνω εξέλιξη, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Σαρωνικού,  θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αγώνα μας εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πανί, δεν θα πρέπει όμως να εφησυχάσουμε ούτε στιγμή αλλά να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συμμετέχουμε σε ό,τι προγραμματίζει η διαπαραταξιακή επιτροπή για την προστασία και την ανάδειξη του Πάνειου Όρους.

Συνεχίζουμε δυναμικά και όλοι μαζί συμμετέχουμε στην κοινή δράση των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής την Κυριακή 31 Μαΐου «Περπατάμε για να σώσουμε το βουνό μας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος