Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
 

Σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και Ένωσης Καταναλωτών για την στήριξη ευπαθών οικογενειών

Αναρτήθηκε: 22.05.2020

Η  Περιφέρεια Κρήτης και η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης  υπέγραψαν σύμβαση για τη  στήριξη ευπαθών οικογενειών δικαιούχων του Ε.Π. ΤΕΒΑ

Τη σύμβαση που αφορά στην παροχή συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2020 Περιφέρεια Κρήτης», ύψους 55.000 ευρώ, συνυπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ Κρήτης), Νίκος Τζανάκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Καταναλωτών, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης και υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, θα υλοποιήσει δράσεις, όπως διοργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά των ωφελούμενων του ΕΠ του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης, παροχή συμβουλών διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού 2020-2021 στους ωφελούμενους του ΕΠ του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωση πολυθεματικών δραστηριοτήτων στους ωφελούμενους του ΕΠ του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης και παροχή νομικών συμβουλών σε νοικοκυριά-ωφελούμενους του ΕΠ του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και υλοποιεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οικονομική και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη. Η υπογραφή της σύμβασης είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ και την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και νομικών τους προβλημάτων».

Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), οι οποίες θα υλοποιήσουν συνοδευτικά μέτρα που αφορούν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προστασίας της υγείας και ενημέρωσης των ωφελούμενων του Προγράμματος σε θέματα ειδικών εκτάκτων περιστάσεων (COVID-19), στην ψυχο-κοινωνική στήριξη, στην εφαρμογή του κοινωνικού φροντιστηρίου και σε δράσεις καθοδήγησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ολοκληρώθηκε η τρίτη διανομή των ειδών παντοπωλείου και κρέατος στους ωφελούμενους του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος