Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Οι περιοχές Αθήνας χωρίς ΙΧ- Υπογράφηκε η ΚΥΑ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αναρτήθηκε: 22.05.2020

Υπογράφτηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και δημοσιεύτηκε χθες η ΚΥΑ για την επιβολή  προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων που μετατρέπουν περιοχές ελεύθερες από ΙΧ γύρω από Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και από την Πλάκα.

Οι ρυθμίσεις κρίνονται ως αναγκαίες για την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς της λοίμωξης COVID-19,  αλλά και σύμφωνες με τις πρότυπες ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην απόφαση δεν γίνεται αναφορά ότι τα μέτρα συμπίπτουν χρονικά με την εφαρμογή του μέτρου επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα εστίασης, ούτε ως επιδίωξη για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και αύξησης της κατανάλωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη,  Υγείας  Β. Κικίλια, Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου και Υποδομών και Μεταφορών  Ι. Κεφαλογιάννη προχωρά άμεσα και τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικές οδούς της πόλης, που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων.

Αλλαγές επέρχονται και επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πεζοί και οι μετακινούμενοι με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Μάλιστα, προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης για άλλους τρεις μήνες, κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται:

α)μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων αυτών των περιοχών,

β)μετακινήσεις οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης,

γ)μετακινήσεις επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση,

δ) τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Στις περιοχές αυτές επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η τροφοδοσία (παράδοση – παραλαβή) με οχήματα.

Για τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων και της μετάβασης σε χώρους στάθμευσης, ο πολίτης πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο τρόπος ελέγχου καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της απόφασης επιβάλλεται, με απλή πράξη της Δημοτικής Αστυνομίας, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Αναλυτικά η

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος