Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 

Σε ψηφιακό έργο-πιλότο για όλη την Ελλάδα επιλέχτηκε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Αναρτήθηκε: 22.05.2020

Η σημαντική προοπτική συνεργασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, στο γραφείο του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Δήμαρχος  Γ. Γεωργιόπουλος, μετά από σχετική πρόσκληση του Γραφείου του Υπουργού, συναντήθηκε με τον κ. Πιερρακάκη και συζήτησε τα γενικότερα ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού που βρίσκονται στις κυβερνητικές προτεραιότητες και απ’ τις οποίες ο Δήμος μπορεί να επωφεληθεί ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.

Μέσα από την εφαρμογή του Σχεδίου που παρουσίασε ο κ. Γεωργιόπουλος στον υπουργό  , ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στοχεύει να υλοποιήσει «έξυπνες δράσεις» για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους, την άρση του ψηφιακού χάσματος, την επίτευξη βιωσιμότητας και αποτελεσματικής διαχείρισης των υπηρεσιών, την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, όπως αξίζει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Αρχαία Ολυμπία, δεν είναι μία διαχείριση της κατάστασής της. Είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον Δήμο και θα αναδείξουν την σημαντικότητά του με σύγχρονους όρους και καινοτόμες δράσεις ψηφιακής και όχι μόνο μετεξέλιξης. Θέλει επιμονή, φαντασία αλλά και γνώση για να αλλάξει η Αρχαία Ολυμπία. Και αλλάζει».

Αποτέλεσμα, τόσο της εν λόγω συνάντησης όσο και της προηγηθείσας «αθόρυβης» πλην όμως συστηματικής και άρτιας προετοιμασίας του Δήμου, ήταν η  επιλογή του ΚΕΠ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  ως δήμου – πιλότου για την υλοποίηση του προγράμματος  my KEP live ( εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσεων) που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, παρόντες  ήταν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού – Τουρισμού  Χ. Σπηλιόπουλος και Τεχνικών Έργων  Π. Φλέσσας.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης  ο  Γ. Γεωργιόπουλος : «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα περάσει στην ψηφιακή εποχή. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν προεκλογική μας δέσμευση αλλά πρωτίστως ήταν και είναι η απαίτηση των πολιτών και της εποχής μας. Μείναμε αρκετά πίσω για πολύ καιρό.  Η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα my KEP live είναι μια μικρή κατάκτηση. Από τους δημότες μας ζητώ να το «αγκαλιάσουν» καθώς είμαι πεπεισμένος πως θα βελτιώσει αισθητά τις παρεχόμενες από τον δήμο υπηρεσίες και θα ανοίξει το δρόμο για τη σταδιακή μετατροπή της Αρχαίας Ολυμπίας σε μία έξυπνη πόλη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την πρώτη, πλην όμως άκρως παραγωγική, συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ευχαριστώ τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του για την αμέριστη βοήθειά τους και την κατανόηση του έργου μας και των προσπαθειών μας. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για το έργο – πιλότο του my KEP live.  Είναι αποτέλεσμα δουλειάς και συνέπειας».

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας,  μία μέρα αργότερα ο Δήμος, σύμφωνα με την ΑΠ.ΥΦ. 283/13-5-20 επιστολή του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Γιώργου Γεωργαντά, επιλέχθηκε ως τόπος διοργάνωσης συνάντησης εργασίας στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΠPLUS. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ενίσχυση της τοπικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και η διερεύνηση του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα ΚΕΠ ως επιταχυντές  της τοπικής επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος