Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Νέο κτίριο για την Παλαιοντολογική Έκθεση της Τήλου

Αναρτήθηκε: 21.05.2020

Έτοιμο είναι το νέο κίτρο που θα φιλοξενήσει την έκθεση του Elephas tiliensis στο νησί της Τήλου.

Στην περιοχή Ροσόϊ -Μεσσαριάς της Νήσου Τήλου, στο κεντρικό τμήμα του νησιού όπου βρίσκεται το σπήλαιο Χαρκαδιό καθώς και το ένα από τα επτά μεσαιωνικά Κάστρα του νησιού, ορθώνεται το νέο κτίριο με την Παλαιοντολογική Έκθεση της Τήλου σε ένα νέο χώρο έκτασης 129,10τμ και σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Τήλου.

Το κτίριο φιλοξενεί στον ισόγειο του χώρο την έκθεση με θέμα τη πανίδα των απολιθωμένων ελεφάντων (Elephas tiliensis) και ελαφιών που έχουν βρεθεί στην περιοχή (σπήλαιο Χαρκαδιό) τα οποία χρονολογούνται από το 4.500π.Χ., με στοιχειώδη γεωλογικά και παλαιοντολογικά θέματα σχετικά με το σύνολο του Νησιού αλλά και στοιχεία με το σημερινό χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον και έχει χαρακτήρα μικρού τοπικού μουσείου φυσικής ιστορίας.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τήλου προχωρά στην επικαιροποίηση των μελετών για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και σύντομα θα δημοπρατηθεί προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία άμεσα ο εκθεσιακός χώρος.

Η νέα διαμόρφωση περιλαμβάνει: νέες πλακοστρώσεις στον χώρο εισόδου και στο μονοπάτι πρόσβασης προς την είσοδο του κτιρίου, μια νέα κλίμακα πρόσβασης λιθόστρωτη, ράμπα εισόδου για αναπήρους και οχήματα, φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου, κτιστά παγκάκια, δύο νέες μεταλλικές θύρες εισόδου, περίφραξη του οικοπέδου με συρματόπλεγμα και επισκευή ξηρολιθοδομών συγκράτησης του εδάφους, φύτευση νέων μεσογειακών δέντρων και θάμνων, νέο κιόσκι-αναψυκτήριο, καθώς και ένα μικρό αμφιθέατρο ενημέρωσης.
«To όνειρο γίνεται πραγματικότητα» δηλώνει η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά

Πηγή: ert.gr

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος