Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Τηλεδιάσκεψη των υπoυργών Μετανάστευσης των χωρών πρώτης γραμμής της Ε.Ε.

Αναρτήθηκε: 21.05.2020

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Μετανάστευσης των χωρών πρώτης γραμμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει της παρουσίασης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που αναμένεται στο τέλος Μαΐου ή τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Μάλτας, έπειτα από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, τα τρία σημεία στα οποία θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους οι υπουργοί, με στόχο να διαμορφώσουν κοινή θέση ενόψει της παρουσίασης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου, είναι η αποτελεσματική αλληλεγγύη με δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο στα κράτη πρώτης υποδοχής, η σύσταση κοινού μηχανισμού επιστροφής όσων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου προς τρίτες χώρες και η συντονισμένη καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών.

Επίσης, οι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τη δυνατότητα συγκρότησης ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος