Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση για κοινωφελή εργασία – Οι προσλήψεις έως τέλος Ιουνίου

Αναρτήθηκε: 20.05.2020

Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, καθώς αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1,  είπε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Σωτ. Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα, ενώ σήμερα θα εξεταστεί το θέμα των παιδικών σταθμών σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Η εικόνα που έχουμε, είπε ο υπουργός,  είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης  ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως “μέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων εργασίας (8μηνα) που θα απορροφηθούν από την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα. Η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου”.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η ΚΥΑ έχει ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ στις 9 Απριλίου και αυτό που αναμένεται είναι η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για υποβολή αιτήσεων από τους ενδαφερέμενους.

Η διαδικασία των προσλήψεων, σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την προκήρυξη  του διαγωνισμού για το Βοήθεια στο Σπίτι, για 2. 909 μόνιμες προσλήψεις, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Επίσης επανέλαβε ότι  την Παρασκευή θα έχει ψηφισθεί η τροπολογία για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών με το επιχείρημα ότι για άλλο
πρόγραμμα ψηφίσθηκε η κυβέρνηση και άλλο καλείται να εφαρμόσει από το
Σεπτέμβριο και μετά, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από 11 μήνες πήρε μια πανίσχυρη εντολή από τον ελληνικό λαό. Την έχει τιμήσει με το παραπάνω και έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Βασικό στοιχείο αυτής της εντολής ήταν η ανάταξη της οικονομίας. Και τώρα είναι προφανές ότι θα έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάταξη της οικονομίας και την στήριξη της εργασίας και των θέσεων των εργαζομένων. Γιατί είναι προφανές ότι, όπως συμβαίνει σε όλη την ανθρωπότητα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με υφεσιακά κύματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός και με ξεκάθαρη σχέση εμπιστοσύνης, μπορεί να πορευθεί με αυτήν την κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τα προβλήματα».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος