Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
 

Την Παρασκευή η ψήφιση της ρύθμισης για τα τραπεζοκαθίσματα

Αναρτήθηκε: 19.05.2020

Την Παρασκευή θα ψηφιστεί η τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 9,89». Παράλληλα διευκρίνισε πως οι  ρυθμίσεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσουν την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα τους οδηγούς όδευσης τυφλών.

 «Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος τουλάχιστον 1,50 μ. για τους πεζούς, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι διαβάσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να επηρεάζονται οι οδεύσεις για τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης».

Αναφερόμενος στον στόχο της ρύθμισης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Η σκοπιμότητα είναι σαφής και είναι ιεραρχημένη: Είναι να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι αντιλαμβάνεσθε ότι και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρίσκονται μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας μειώνει πάρα πολύ τη δυναμικότητα των καταστημάτων τους. Άρα θα οδηγηθούν σε σαφώς μικρότερους τζίρους».

Σε ερώτηση για το δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη θετική εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο της καραντίνας και θα θεσμοθετήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε, οι όποιες ρυθμίσεις, να έχουν χρονικό βάθος και διάρκεια.

Αναφορικά με τους μισθούς του Δημοσίου, διέψευσε και πάλι κατηγορηματικά ότι υπάρχει σχέδιο για μείωσή τους, όπως είχαν αποκαλύψει οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών» και συνέστησε ΣΥΡΙΖΑ, «που υιοθέτησε τα σενάρια», «να είναι πιο προσεκτικός».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος