Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Τα αιτήματα των νησιωτικών δήμων της Αττικής για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Αναρτήθηκε: 15.05.2020

Αιτήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού διατύπωσαν  οι δήμαρχοι των νησιωτικών δήμων της Αττικής στη τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Αίγινας Γ. Ζορμπάς, Πόρου Γ. Δημητριάδης, Κυθήρων Ευστρ. Χαρχαλάκης, Τροιζηνίας-Μεθάνων Σ. Πολλάλης και Ύδρας Γ. Κουκουδάκης καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, οι γενικοί γραμματείς του ΥΕΝ Χ. Καλογήρου και Ε. Κυριαζόπουλος,

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα:

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των όρων και κανόνων υγιεινής στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές προς τα νησιά. Μεταξύ άλλων προτάθηκε να πραγματοποιείται θερμομέτρηση των επιβατών με ευθύνη των εταιρειών και τα πλοία να ταξιδεύουν με το 50%, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Με δεδομένη τη μείωση του αριθμού των επιβατών που μετακινούνται οι Δήμαρχοι ζήτησαν την αύξηση των δρομολογίων, ενώ υπήρξαν και προτάσεις για ναύλωση μεγαλύτερων πλοίων προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερου αριθμού επιβατών.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων να γίνει με προσεκτικά βήματα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά και λόγω των ελλείψεων μεγάλων οργανωμένων υγειονομικών δομών.

Κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού των Λιμενικών Αρχών των νησιών.

Υλοποίηση υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων και κατάρτιση οδηγιών προστασίας.

Διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου και κυρίως στην τιμή των καυσίμων, η οποία στα νησιά παραμένει υψηλή παρά τις διεθνείς πτώσεις των τιμών.

Να εξασφαλιστεί η ύπαρξη πλωτών ασθενοφόρων που θα επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά ασθενών.

Να υπάρξουν Πεζοδρομήσεις παραλιακών οδών προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός πολιτών.

Από το 2021 η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τους ναυαγοσώστες

Σε σχέση με τη λειτουργία οργανωμένων παραλιών και την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου ασφαλείας των λουόμενων (ναυαγοσώστες, κ.α.) οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον γ.γ. του υπουργείου κ. Κυριαζόπουλο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στα τέλη Αυγούστου προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος