Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

21 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν στη Θεσσαλία δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ευπαθείς ομάδες και στον γενικό πληθυσμό

Αναρτήθηκε: 14.05.2020

Είκοσι μία κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλία για 3 έως 6 μήνες προκειμένου να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και σε συγκεκριμένες δομές. Παράλληλα συνεχίζεται η δειγματοληψία στον οικισμό  Ρομά  της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα. Ο κ. Αρκουμανέας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

 «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνεχίζουμε τις εξετάσεις. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια κάνουμε ότι χρειάζεται για την προστασία της δημόσιας Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι σήμερα 21 Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στη Θεσσαλία και θα πάνε σε διάφορες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την περιφέρεια Θεσσαλίας και την 5η ΥΠΕ, ώστε να γίνουν εξετάσεις στις ευπαθείς ομάδες και στην τοπική κοινωνία.

 «Με τον περιφερειάρχη καταγράψαμε όλες τις δομές Πρόνοιας όπου θα γίνονται οι έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κινητές Μονάδες θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες όπου θα προχωρήσουν σε ελέγχους και στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε συγκεκριμένες δομές για να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Τέλος, αναφορικά με την δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη, της Λάρισας ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην κοινότητα, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος