Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
 

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για την παραχώρηση επιπλέον χώρου στα καταστήματα εστίασης

Αναρτήθηκε: 06.05.2020

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα έρθει το νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τους κανόνες για την παραχώρηση επιπλέον χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε θα προβλέπεται η παραχώρηση πρόσθετου εξωτερικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα εκεί που είναι εφικτό, χωρίς οι καταστηματάρχες να πληρώσουν επί πλέον δημοτικά τέλη στους δήμους. Ο όρος που τίθεται είναι να μη παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα για να παραχωρηθεί επί πλέον χώρος, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν σε μείωση των τελών, στα συγκεκριμένα καταστήματα, έως και 50%.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, είπε: «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά μέσα στο Μάιο και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που καθοδηγεί τις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν υπήρξε συζήτηση γι’ αυτό το ζήτημα .

Τέλος, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο, με βάση το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή με πλειοψηφία 288 βουλευτών.

«Τώρα γίνεται εφαρμογή αυτού του νόμου. Αυτό που θέλω κατηγορηματικά να υπογραμμίσω είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι οποίες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών. Δεν το ζητάει κανείς, δεν το ζητά η ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο μυαλό κανενός, κυρίως του Πρωθυπουργού, γιατί εκείνος αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος