Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
 

“Λουκέτο” βάζουν αύριο οι δήμοι Κεφαλονιάς για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Αναρτήθηκε: 04.05.2020

«Λουκέτο» αύριο Τρίτη 5 Μαΐου στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Ζητούν την απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και του   άρθρου 26 που αφορά την κατάργηση του   Φορέα  Διαχείρισης του Αίνου, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων δήμων του Ιονίου.

Ειδικότερα το άρθρο 93 του νομοσχεδίου προβλέπει την κατάργηση της Εταιρείας Διαχείριση Αποβλήτων (ΕΔΑΚΙ)  του νησιού με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίξουν τοπικοί αξιωματούχοι, τα σκουπίδια από όλη την περιφέρεια Ιονίων Νήσων να καταλήξουν στην Κεφαλονιά.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και με τη συμμετοχή  των δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Νέτη- Μονιά και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα αφού ενημερώθηκε από το δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες

αποφασίστηκε ότι ζητάτε η απόσυρση του άρθρου 93 του υπό ψήφιση περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Την απόσυρση του άρθρων  26  και 27 που αφορά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου.

«Εάν η Κυβέρνηση  επιμείνει και αύριο (5/5/20) οι ρυθμίσεις γίνουν Νόμος του Κράτους η Τ.Α. των Νησιών μας δεν θα τις κάνει αποδεκτές και θα συνεχίσουμε την ανατροπή μιας εσφαλμένης, αδικαιολόγητης και προσβλητικής για τον τόπο μας επιλογής. Θα χρησιμοποιήσουμε δυναμικά και ενωμένοι όλα τα ένδικα και πολιτικά μέσα μέχρι οι αποφάσεις αυτές να ανατραπούν» καταλήγει η απόφαση το δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου.

Εξαιρείται της απόφασης κλεισίματος του δήμου η δομή  «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ωστόσο θύελλα αντιδράσεων κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη καταγράφεται σε όλη τη χώρα ενώ κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και διάφορες δράσεις σε άλλες πόλεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα (18.00) από δεκάδες περιβαλλοντικά κινήματα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος