Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
 

Ο Κ. Μουτζούρης στηρίζει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου

Αναρτήθηκε: 30.04.2020

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη είχε ομάδας απεργών από τη Λέσβο του Σωματείου Εργαζόμενων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) με την υποστήριξη μελών του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου, καθώς του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων ΜΚΟ.

Κατά τη συνάντηση, όπως ενημερώνει το ΣΕΣΥΑ, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον περιφερειάρχη  «το ζήτημα της στοχευμένης απόλυσης 17 εργαζομένων με σαφή στοιχεία συνδικαλιστικής δίωξης, σε μια εποχή που η Υπηρεσία Ασύλου και τα νησιά ειδικότερα έχουν απόλυτη ανάγκη και τον τελευταίο εργαζόμενο, πόσο μάλλον τους εμπειρότερους από το προσωπικό της.

Ο περιφερειάρχης, «δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημά μας, όντας αυτό δίκαιο, και ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη».

Το ίδιο βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου, κατόπιν επιστολής του ΣΕΣΥΑ προς τους συμβούλους, με ομοφωνία των παρόντων «αποφασίστηκε η στήριξη αυτού στο αίτημα του ΣΕΣΥΑ να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, που στέκονται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού ζητήματος».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος