Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Σήμανση δύο μονοπατιών στις περιοχές Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας

Αναρτήθηκε: 27.04.2020

Πινακίδες σήμανσης τοποθετήθηκαν, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε δύο σημαντικά μονοπάτια, το μονοπάτι του Ερμή στην Κορινθία και το μονοπάτι του Ηρακλή που ξεκινά από την Αργολίδα, συνεχίζει στην Κορινθία και την Αρκαδία και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

Το “Μονοπάτι του Ερμή” ξεκινάει από το Δερβένι, ανεβαίνει στο Φενεό στη λίμνη Δόξα και από εκεί κατεβαίνει στα Τρίκαλα Κορινθίας. Σε αυτό το σημείο διακλαδώνεται και το ένα κομμάτι πάει στο Ξυλόκαστρο, ενώ το άλλο πάει από Σικυώνα – Κιάτο, περνώντας από το σπήλαιο του Ερμή.

Το “Μονοπάτι του Ηρακλή” συνδέει περιοχές όπου έχουν γίνει οι πέντε από τους άθλους του μυθικού ήρωα. Συγκεκριμένα, ξεκινάει από το Ναύπλιο (Λερναία Ύδρα), πηγαίνει στην Τίρυνθα (στο παλάτι του Ευρυσθέα), περνάει από Μυκήνες και μετά Νεμέα. Μετά πάει Στυμφαλία και μετά Φενεό, από εκεί στη λίμνη Λάδωνα κι από το Λάδωνα στον ποταμό Ερύμανθο, συνεχίζοντας μετά για την Ολυμπία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος