Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Κατερίνη: Το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ υιοθετεί ο Δήμος

Αναρτήθηκε: 26.04.2020

Το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και ατόμων με κινητικές δυσκολίες υιοθετεί ο Δήμος Κατερίνης.

Ήδη τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας έπιασαν δουλειά και προχωρούν στη δημιουργία νέων γενικών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και στην επικάλυψη των χώρων με μπλε χρώμα, σε όλη την επιφάνειά τους.

Επίσης, στην τοποθέτηση αφενός επιδαπέδιας σήμανσης με κίτρινο χρώμα και αφετέρου με κάθετη πινακίδα σήμανσης με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας. Παράλληλα, οι θέσεις στάθμευσης αυξάνονται, ενώ διενεργούνται και όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (ρυθμιστικές πινακίδες, σήμανση κ.α.).

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός Δήμου  περισσότερου φιλικού προς τα άτομα με αναπηρίες. Οι χώροι στάθμευσης για τα οχήματα ατόμων με αναπηρία είναι ένα καθοριστικό στοιχείο στην αλυσίδα πρόσβασης, καθώς παρέχει την διευκόλυνση της άνετης στάθμευσης και βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ. Οι θέσεις που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ θα είναι πλέον εμφανείς και προτρέπω όλους να τις σεβαστούμε».

Με την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων οι γενικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, ο σχετικός πίνακας  και ο χάρτης όλων των θέσεων στάθμευσης, θα  αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης: www.katerini.gr.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος