Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ξεκινά η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες

Αναρτήθηκε: 07.04.2020

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πολύπλοκη διαδικασία για την μετεγκατάσταση 12 παιδιών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, που υλοποιείται σε συνεργασία των αρχών των δύο, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) και με την υποστήριξη και ενθάρρυνση της Ευρ. Επιτροπής.

Τα τελευταία βήματα για την μετεγκατάσταση των 12 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων συζητήθηκαν σήμερα σε τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, κ. Jean Asselborn.

Η μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μετά το Καθολικό Πάσχα και ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως
η εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Δημιουργεί θετική δυναμική και επιτυχές προηγούμενο για την μετεγκατάσταση και άλλων ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ευρώπη. Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε ακόμη πως πέραν του Λουξεμβούργου, εννέα ακόμη Ευρωπαίοι εταίροι μας, η Γαλλία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και το Βέλγιο, έχουν εκφράσει την επιθυμία, να δεχθούν στις χώρες τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος