Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
 

Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δημοτική κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Αναρτήθηκε: 01.04.2020

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, στις 20.00, για 14 ημέρες η κοινότητα Φούστανη της Δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας, στην Έδεσσα, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε». 
Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους». 
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά». 

 Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης, ότι σε τηλεσύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου, συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική Κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί επιπλέον με άλλα 12.000.000 ευρώ, για τη σίτιση πολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

 Ένα από τα βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί περίπου 75.000 πολίτες σε καθημερινή βάση.

Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συμμετέχουν 273 Δήμοι, στους οποίους απασχολούνται 3.047 υπάλληλοι. Το πρόγραμμα ενισχύθηκε με περίπου 1.200 εργαζόμενους από τις δημοτικές υποδομές που έκλεισαν, από τα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες που έχουν ανάγκη, οι πολίτες που ωφελούνται.

Κάθε Δήμος δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα μπορεί να απευθυνθεί όποιος έχει ανάγκη, ενώ συζητήθηκε να διανέμονται κατ’ οίκον, μερίδες φαγητού σε αυτούς που μέχρι πρόσφατα σιτίζονταν από συσσίτια.

Για αυτό το λόγο θα ζητηθεί και η δωρεάν συνδρομή μεγάλων εταιριών catering, ενώ για τη μεταφορά τροφίμων σε χωριά όπου δεν επαρκούν τα δημοτικά οχήματα, θα ζητηθεί η δωρεάν συνδρομή εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος