Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
 

Προβλήματα ρευστότητας στους δήμους διαπιστώνει η ΚΕΔΕ – Δέσμευση για στήριξη των ΟΤΑ από τον Θ. Λιβάνιο

Αναρτήθηκε: 01.04.2020

Η κρίση του κορονοϊού έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη μείωση των εσόδων και  σημαντικά προβλήματα ρευστότητας σε όλους τους δήμους, ενώ θεωρείται βέβαιο πως όταν τελειώσει, θα αφήσει  πίσω της μεγάλες τρύπες στους φετινούς προϋπολογισμούς τους και την ανάγκη να υπάρξει από τώρα πρόνοια και σχέδιο για να μπορέσουν οι δήμοι να μείνουν όρθιοι και να εξακολουθούν να είναι δίπλα στις κοινωνίες και στο έργο τους.

Αυτή  η σημαντική διαπίστωση  και αγωνία εκφράστηκε  από  όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που συνήλθε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη.  

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συμμεριζόμενος την αγωνία των αιρετών είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξασφαλιστεί επιπλέον σημαντικό κονδύλι προς την Αυτοδιοίκηση .

Την αγωνία των αιρετών έσπευσε να καθησυχάσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο οποίος τόνισε πως οι μέχρι τώρα ενέργειες εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, είχαν «πυροσβεστικό» χαρακτήρα, καθώς  έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν. Ο κ. Λιβάνιος κάλεσε  την Αυτοδιοίκηση σε διάλογο προκειμένου να σχεδιαστεί, μετά από μελέτη, ένα μεσοπρόθεσμο  σχέδιο για μετά την κρίση Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα, σενάριο μείωσης στις αποδόσεις των ΚΑΠ, καθώς και ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη των δήμων πέραν των ΚΑΠ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος