Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
 

Ν. Μηταράκης ζητά από τους δήμους να υποδείξουν χώρους προσωρινής διαμονής προσφύγων λόγω κορονοϊού

Αναρτήθηκε: 30.03.2020

Την ανάγκη οι φορείς της Αυτοδιοίκησης στα νησιά του βορείου Αιγαίου να προτείνουν χώρους οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών  που εισέρχονται στην Ελλάδα και οι οποίοι τίθενται σε 14ημερη απομόνωση ώστε να αποκλεισθεί η διάδοση της νόσου του κορονοϊού σε αιτούντες άσυλο αλλά και στους τοπικούς πληθυσμούς σημείωσε μιλώντας στο «Ν» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Όπως σημείωσε στη δήλωση του ο κ. Μηταράκης «δεδομένου ότι όσοι μετά την 1η Μαρτίου εισέρχονται στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου πρέπει να βρεθεί χώρος ώστε να διαμείνουν τιθέμενοι ταυτόχρονα σε καραντίνα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού».

Τέτοιοι χώροι κατά τον κ. Μηταράκη μπορεί να είναι κλειστά και απομακρυσμένα ξενοδοχεία των οπαίων η ενοικίαση θα προσφέρουν και εισόδημα σε μια περίοδο που ο τουριστικός τομέας βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Και συνέχισε ο κ. Μηταράκης: «Χώροι στους οποίους οι εισερχόμενοι πρέπει να απομονωθούν δεν είναι ούτε τα βουνά, ούτε οι παραλίες, ούτε τα λιμάνια. Το υπουργείο είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία τους μέχρις ότου μεταφερθούν σε συνθήκες πλήρους ασφαλείας για όλους».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος