Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Το Σάββατο η έναρξη λειτουργίας του εξωτερικού ιατρείου στη Μόρια, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη

Αναρτήθηκε: 26.03.2020

Το ερχόμενο Σαββάτο θεωρεί ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ότι θα λειτουργήσει στη Μόρια το πρώτο από τα τρία «εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης» για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε πρόσφυγες/μετανάστες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει και τη στελέχωση των τριών αυτών «ιατρείων» με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό .

Οι οικίσκοι εγκαταστάθηκαν ήδη απέναντι από τις εισόδους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Για το «ιατρείο» της Μυτιλήνης έχουν βρεθεί και προσλαμβάνονται δυο γιατροί και δυο νοσηλευτές. Και αναζητείται άλλος ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής ώστε στο «ιατρείο» να λειτουργούν δυο βάρδιες ιατρικού ελέγχου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Μουτζούρης, «η πρωτοβουλία και η χρηματοδότηση είναι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στόχος μας είναι η προστασία τόσο του γηγενούς πληθυσμού όσο και των μεταναστών».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος