Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
 

Γερμανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει ταμείο ύψους 500 δισ. ευρώ για στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν προβλήματα λόγω του κορονοϊού

Αναρτήθηκε: 20.03.2020

Η Γερμανία σχεδιάζει ένα ταμείο, ύψους περίπου 500 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμών λόγω της κρίσης του κορονοϊού, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να δίνει εγγυήσεις για τις υποχρεώσεις τους ή ακόμη και να χορηγεί κεφάλαια, όταν χρειάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

Το ταμείο έχει σχεδιασθεί με βάση το μοντέλο του Ειδικού Ταμείου για τη Σταθεροποίηση της Αγοράς, ύψους 480 δισ. ευρώ, που είχε συστήσει η Γερμανία για τη στήριξη των τραπεζών στην περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναβιώσει και το ταμείο αυτό, αν οι τράπεζες αντιμετωπίσουν δυσκολίες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τώρα τη θέσπιση άμεσων προγραμμάτων στήριξης, ύψους περίπου 180 δισ. ευρώ, αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας ότι υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 700 δισ. ευρώ. «Εξετάζουμε τάξεις μεγέθους που απλά δεν υπήρχαν πριν», δήλωσε αξιωματούχος υπουργείου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος