Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
 

Νέα μέτρα από το δήμο Σαρωνικού για τη λειτουργία των υπηρεσιών του

Αναρτήθηκε: 15.03.2020

Ο δήμος Σαρωνικού ανακοίνωσε νέες ρυθμίσεις λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού από αύριο  Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης. Συγκερκιμένα:
1. α) Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.
β) Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του δήμου.
γ) Η είσοδος δημοτών στο δημοτικό κατάστημα Καλυβίων και στα γραφεία των κοινοτήτων δεν επιτρέπεται.
2. Τα ταμεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.
3. Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας .
Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.
4. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.
5. Το ΚΕΠ της Κοινότητας Καλυβιών από την Δευτέρα 16/3/2020 θα παραμείνει ανοικτό από τις 08:00 έως 15.30. Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται μόνον τηλεφωνικά και με την χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν επιτρέπεται η είσοδος πολιτών στο γραφείο των ΚΕΠ πλην εξαιρετικά επειγουσών υποθέσεων και με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως έχει ορισθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο ώρα που θα προσέλθει. Και σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται η είσοδος περισσοτέρων του ενός πολίτη
6. Κλειστές παραμένουν οι παρακάτω δομές του δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, ΚΔΑΠ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονική και θεατρικό. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.
Ο δήμος και οι υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.
Προτρέπει δε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος