Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Κατερίνης: Ράμπες & χώροι υγιεινής ΑμεΑ στα σχολεία μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ»

Αναρτήθηκε: 04.03.2020

Πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης, με στόχο  την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους των σχολείων της περιοχής του.

Ο λόγος για τον άξονα  προτεραιότητας  «Κοινωνικές  και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», όπου, επιλέξιμες  δαπάνες  θεωρούνται  όσες αφορούν σε δράσεις κατασκευής  ή  προκατασκευής και τοποθέτησης  ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ, καθώς και κατασκευής χώρων υγιεινής για  την εξυπηρέτηση τους στα σχολικά συγκροτήματα.

«Με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, που βελτιώνουν την καθημερινότητα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση στα προσβάσιμα σχολεία από όλους» τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κατερίνης, για  την καταγραφή  των  αναγκών τους και  τη δυνατότητα κατασκευής  ραμπών  ή  χώρων  υγιεινής των ΑμεΑ, το  αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης είναι 253.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους.

Σχετική απόφαση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου προς το Υπουργείο Εσωτερικών λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι οικονομικοί πόροι προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος