Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
 

Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης στην παρουσίαση της μαραθώνιας κολύμβησης Skyllias and Hydna, the Authentic Swim”

Αναρτήθηκε: 27.02.2020

Στην εκδήλωση για την ιστορική αθλητική διοργάνωση μαραθώνιας  κολύμβησης “Skyllias and Hydna, the Authentic Swim” που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εορτασμών για την ιστορική Ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ., παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης μιλώντας στην εκδήλωση χαιρέτησε την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, τονίζοντας ότι  η δράση αυτή συνδυάζει με ιδιαίτερο τρόπο τον πολιτισμό και την ιστορία με τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση αφορά  στην αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα, βοηθώντας την Ελλάδα στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Αρτεμίσιο από 4 έως 5 Ιουλίου. Η κολυμβητική διαδρομή είναι ο διάπλους του Βορείου Ευβοϊκού Κόλπου και την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού.

Οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν απόσταση περίπου 14.470 μέτρων με αφετηρία την παράλια θέση «Λεχούνα» (πλησίον οικισμού Οσμαές Θεολόγου) και τερματισμό τη «Σκάλα» της Λίμνης, χωρίς τη χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος