Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη διόρθωση τετραγωνικών μέτρων

Αναρτήθηκε: 27.02.2020

Ανοίγει σήμερα στις 14.00 και μέχρι 31 Μαρτίου η πλατφόρμα  για τη διόρθωση τετραγωνικών μέτρων στους δήμους της χώρας, που ανέπτυξαν  η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με  το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ.

Με τη δήλωση οι πολίτες μπορούν να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες από αναδρομικές χρεώσεις.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε η  δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων θα ολοκληρώνεται σε τέσσερα βήματα, χωρίς να χρειάζονται η υποβολή άλλων δικαιολογητικών καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το περιουσιολόγιο Ε9 και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι, με τους κωδικούς του Taxisnet, θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να δηλώσουν το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας τους που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9.

Η ρύθμιση αφορά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο καθώς και όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

Η ρύθμιση καλύπτει τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ αλλά και τετραγωνικά μέτρα που είτε τακτοποιήθηκαν είτε όχι. Η χρέωση των δημοτικών φόρων και τελών για τα πρόσθετα εμβαδά που θα δηλωθούν ενεργοποιείται με βάση τη νομοθεσία από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Για τη διόρθωση της επιφάνειας των ακινήτων τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

• Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση www. tetragonika.govapp.gr και συγκεκριμένα στο: «Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων».

• Στη σελίδα των δηλώσεων θα πρέπει να επιλέξουν «Δημιουργία Νέας Δήλωσης». Εκεί θα δηλωθούν όλα τα ακίνητα. Όλες οι δηλώσεις γίνονται με τον αριθμό παροχής για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή ανά ακίνητο σε περίπτωση που δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Εάν το ακίνητο έχει παροχή, τα στοιχεία θα εμφανίζονται αυτόματα στη δήλωση και όσα ακίνητα έχει ο ενδιαφερόμενος στον δήμο με τον ίδιο αριθμό παροχής.

• Θα επιλέξει το ακίνητο που πρέπει να διορθωθεί και θα προσθέτει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα. Θα ζητηθούν στοιχεία επικοινωνίας (email) και τηλέφωνο επικοινωνίας εφόσον χρειαστούν.

• Τέλος, υποβάλλει τη δήλωση πατώντας το κουμπί «Υποβολή».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ όσοι προχωρήσουν σε ρύθμιση αυθαίρετων χώρων μετά την 31η Μαρτίου έχουν προθεσμία να δηλώσουν τις επιφάνειες των συγκεκριμένων χώρων έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος