Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Ανακοίνωση δημάρχων Αν. και Δυτ. Σάμου κατά της δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων

Αναρτήθηκε: 24.02.2020

Τον αποκλεισμό από κοινού της υπό κατασκευή εγκατάστασης  (κλειστής δομής) στη θέση Ζερβού, με πανσαμιακή κινητοποίηση την ίδια ημέρα  αποφάσισαν να εισηγηθούν στα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια που θα  πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Σε κοινή ανακοίνωση των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, έπειτα από σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού, ομόφωνα δηλώνεται ότι «δεν γίνεται αποδεκτός και απορρίπτεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων». Επίσης, ζητείται η κατάργηση και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσεται περιοχή για τη δημιουργία της νέας δομής στο νησί.

Προτείνεται τέλος, η από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά, καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο Δήμοι δηλώνουν ομόφωνα ότι:


1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στα ΕΚΤΑΚΤΑ Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/02/2020 την ίδια ώρα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από κοινού της υπό κατασκευή εγκατάστασης στη θέση Ζερβού με ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ.

Την από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο ΣτΕ κατά της με αριθμό 1311/2020 Υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.

Σε συγκεντρώσεις εξάλλου που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, σε Χίο και Λέσβο, οι πολίτες εξέφρασαν  την αντίθεσή τους στη δημιουργία των νέων δομών προσφύγων και μεταναστών και δήλωσαν  πως θα βρίσκονται σε ετοιμότητα  ώστε να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων που θα πραγματοποιήσουν εργασίες  διαμόρφωσης των χώρων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος