Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
 

Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφέρειας

Αναρτήθηκε: 14.02.2020

Σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της περιφέρειας Αττικής  και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπέγραψαν ο υπουργός  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφέρειας.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ Γ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”

 Στόχος της συνεργασίας η απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της περιφέρειας και η δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η υπογραφή του συμφώνου έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της περιφέρειας Αττικής με θέμα«Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Περιφέρεια Αττικής»

Συγκεκριμένα, το Πολυκαναλικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της περιφέρειας διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ψηφιακές υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής θα διατίθενται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθορισμού ημερομηνίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

«Αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα μίας νέας ψηφιακής εποχής», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Στην πραγματικότητα είναι εκκρεμότητες με το παρελθόν. Σε άλλα κράτη, σήμερα ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως σε πιο προηγμένο επίπεδο, για τη τεχνητή νοημοσύνη, για τις εφαρμογές της. Εμείς πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτό, είναι χρέος μας και εφόσον το κάνουμε παράλληλα θα αναπτύξουμε και μια εθνική στρατηγική ώστε να καταφέρουμε να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο, αυτό της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να κάνουμε το αυτονόητο».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος