Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
 

Online αιτήσεις, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Αναρτήθηκε: 10.02.2020

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μπαίνει σε νέα εποχή όχι μόνο ημερολογιακά αλλά και ψηφιακά, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στους δημότες του να  εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους, χωρίς να χρειάζεται να χάνουν χρόνο στην ουρά και την αναμονή του γκισέ.

Μπαίνοντας από ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet ή smartphone στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.iraklio.gr οι Ηρακλειώτες μπορούν  να υποβάλλουν αιτήσεις για μια σειρά από δημοφιλείς βεβαιώσεις και πιστοποιητικά αλλά και να δηλώνουν συμμετοχή σε προγράμματα του Δήμου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (και όχι μόνο κατά την διάρκεια του ωραρίου του Δημοσίου), αυτές να παραλαμβάνονται άμεσα από τις δημοτικές υπηρεσίες και, εξίσου γρήγορα, ο πολίτης να έχει το έγγραφο ή την απάντηση για την οποία έχει αιτηθεί, είτε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε – στις περιπτώσεις που απαιτείται – με αποστολή στον χώρο του.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο  Δήμος,  «είναι πλέον από τους πρώτους που εφαρμόζουν την πραγματική ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στην ολοκληρωμένη της μορφή μέσα από την ιστοσελίδα του αλλά την ειδική εφαρμογή Οδηγός Πόλης Ηρακλείου Αττικής (app για android, σύντομα διαθέσιμη και για iOS)».

Με την πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων καθημερινότητας, που ήδη από πέρυσι λειτουργεί με την καινούργια της μορφή, για να μπορούν ηλεκτρονικά οι πολίτες να καταθέτουν αιτήματα που έχουν να κάνουν με επιδιορθώσεις, βελτιώσεις και επεμβάσεις στην υποδομή της πόλης (π.χ. κοπές δέντρων, επισκευή πεζοδρομίων, καθαριότητα κτλ)

Με τη νέα πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για βεβαιώσεις, πιστοποιητικά δημοσίου και συμμετοχή σε προγράμματα (π.χ. άδειες γάμου, βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, οικογενειακής κατάστασης, πρόνοιας κτλ).

Όσο αφορά την νέα υπηρεσία, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: ο πολίτης μπορεί να μπει στο σύστημα και να υποβάλλει τις αιτήσεις του χρησιμοποιώντας τους ίδιους κωδικούς που έχει στο TaxisNET, ενώ, από εκεί και πέρα, υπάρχει καθοδήγηση για όλα τα απαιτούμενα βήματα. Για όσους χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, υπάρχει ειδική ενότητα με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Ιδού ένα απλό παράδειγμα για τη νέα υπηρεσία αιτήσεων για βεβαιώσεις και πιστοποιητικά:

Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα www.iraklio.gr

Κλικάρουμε την ενότητα Online Εξυπηρέτηση στην πρώτη γραμμή της ιστοσελίδας και ακολούθως επιλέγουμε Αιτήσεις – Βεβαιώσεις – Πιστοποιητικά.

Στην ενότητα Πρότυπα Αιτήσεων επιλέγουμε την φόρμα για την συγκεκριμένη αίτηση που θέλουμε κλικάροντας τον αντίστοιχο τίτλο ώστε να κατέβει το σχετικό αρχείο. Όπου χρειάζεται κάνουμε κλικ και στα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Συμπληρώνουμε τη φόρμα της αίτησης στο αρχείο που έχουμε κατεβάσει.

Στην ενότητα Υποβολή Αίτησης συμπληρώνουμε τα απαιτούμενα πεδία: τα στοιχεία μας, το είδος της αίτησης και τυχόν παρατηρήσεις που μπορεί να έχουμε.

Επισυνάπτουμε την αίτηση που έχουμε συμπληρώσει στο πεδίο Είδος Αίτησης και, όπου απαιτείται, τα δικαιολογητικά στο πεδίο Δικαιολογητικά

Πατάμε Υποβολή και έχουμε τελειώσει…

Σε επόμενο βήμα, ο πολίτης θα λαμβάνει από τις δημοτικές υπηρεσίες την απάντηση και τα έγγραφα τα οποία έχει αιτηθεί ή, εάν υπάρχει κάποιο θέμα (π.χ. λείπουν δικαιολογητικά) θα δίδονται οδηγίες για την ορθή επανάληψη της αίτησης.

Μετά την πρώτη του σύνδεση μάλιστα, ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει το ιστορικό των αιτήσεων που έχει κατά καιρούς υποβάλλει, μαζί με τα απαιτούμενα έγγραφα σε περίπτωση που επιθυμεί να τα επαναχρησιμοποιήσει.

Όπως επίσης σημειώνεται,  για τις υποθέσεις ΚΕΠ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ήδη ενταχθεί στην πύλη Ερμής www.ermis.gov.gr για την έκδοση ηλεκτρονικών πιστοποιητικών και από αυτή την υπηρεσία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος