Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Έτοιμη η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά – Πως θα λειτουργεί

Αναρτήθηκε: 06.02.2020

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των αδήλωτων τετραγωνικών, ενώ παρουσιάστηκε ήδη  στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ από τον πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου.

Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω ιστοσελίδας του Δημοσίου, πιθανότατα στο data.gov.gr και οι πολίτες θα εισέρχονται σ΄ αυτήν με τους κωδικούς του taxinet και μέσω του Ε9, που θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που διαθέτουν σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα περνούν οι σχετικές διορθώσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τίθεται σε λειτουργία η «πρώτη σοβαρή υπηρεσία διαλειτουργικότητας στο ελληνικό δημόσιο», καθώς και ότι «οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να  τακτοποιήσουν τόσο τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους , όσο και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα» σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αρχίσουμε να υπολογίζουμε τον χρόνο  των δημοτών μας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος