Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Έως και 45 εκατομμύρια παιδιά θα εμβολιαστούν κατά της ιλαράς σε Αφρική και Ασία

Αναρτήθηκε: 05.02.2020

Έως και 45 εκατομμύρια παιδιά σε επτά αναπτυσσόμενες χώρες θα εμβολιαστούν κατά της ιλαράς στο πλαίσιο μιας σειράς από μεγάλες εκστρατείες εμβολιασμού σε μια προσπάθεια να σταματήσει η παγκόσμια αύξηση της ιογενούς νόσου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός προώθησης του εμβολιασμού GAVI.

Τα κρούσματα ιλαράς έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλα τα μέρη του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι η ιλαρά μόλυνε σχεδόν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους το 2018 και κόστισε τη ζωή σε 140.000 ανθρώπους, κυρίως παιδιά.

“Ενώ οι τίτλοι των εφημερίδων επικεντρώνονται στα αυξανόμενα κρούσματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, παραμένει δυστυχώς γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των θανάτων από ιλαρά σημειώνεται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου”, δήλωσε ο επικεφαλής του GAVI Σεθ Μπέρκλεϊ, ο οποίος έκανε την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λονδίνο.

Τις εκστρατείες θα πραγματοποιούν οι κυβερνήσεις του Μπανγκλαντές, της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, της Αιθιοπίας, της Κένυας, του Νεπάλ, της Σομαλίας και του Νότιου Σουδάν και θα χρηματοδοτούνται από οργανισμούς όπως ο GAVI, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά UNICEF.

Στόχος είναι ο εμβολιασμός περίπου 45 εκατομμυρίων παιδιών μέσα σε έξι μήνες.

Προσωρινά στοιχεία για το 2019 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο δείχνουν τριπλάσια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

“Τα κρούσματα ιλαράς αυξήθηκαν δραματικά το 2019 επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και στερώντας πολλές ζωές νέων. Αυτές οι επιδημίες ιλαράς μας έχουν διδάξει ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να δούμε”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Χενριέτα Φορ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος