Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Σπ. Σπυρίδων: Δίκτυο συμβούλων της ΕΕΤΑΑ στηρίζουν τους ΟΤΑ για περιβαλλοντικά έργα

Αναρτήθηκε: 30.01.2020

«Ποιότητα ζωής και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων των πολιτών αποτελούν πρώτη προτεραιότητά μας» επισήμανε  ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων μιλώντας στην  ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Αττικής.

Ο κ. Σπυρίδων, τόνισε την ανάγκη ταχύτατης υλοποίησης του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα εδράζεται στην καθολική κλιμακωτή εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή, στην κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιφέρεια Αττικής, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και στην κατασκευή πράσινων μονάδων διαχείρισης βιοαποβλήτων  και φυτικών υπολειμμάτων. Μοντέλο που έχει εφαρμοστεί δεκαετίες πριν στις χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Σπυρίδων τόνισε επίσης την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων στην αξία αλλά και στις πρακτικές ανακύκλωσης, ώστε να αποτελέσει βίωμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σε ότι αφορά την ΕΕΤΑΑ ο κ. Σπυρίδων  ανέφερε ότι έχει ήδη συστήσει δίκτυο τεχνικών συμβούλων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, υποστηρίζουν στην πράξη τους OTA και τους φορείς τους (ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑ) για έργα στον τομέα του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, υποστηρίζουν δράσεις και έργα όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, συλλογής και επεξεργασίας βιοαποβλήτων κ.λπ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος