Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ιταλία: Νίκη του κεντροαριστερού Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνια – Δεν αναγνωρίζει την ήττα ο Σαλβίνι

Αναρτήθηκε: 27.01.2020

Νίκη του υποψήφιου περιφερειάρχη της κεντροαριστεράς Στέφανο Μπονατσίνι στην Εμίλια Ρομάνια δείχνουν οι πρώτες προβολές επί των αρχικών αποτελεσμάτων. 

Σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων της εταιρείας δημοσκοπήσεων Swg για το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Mπονατσίνι λαμβάνει το 51,8% των ψήφων, ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκας Λουτσία Μποργκοντζόνι το 41,5%. 

 Οι προβολές της εταρείας Opinio Italia για την δημόσια τηλεόραση Rai ωστόσο δίνουν στον Μπονατσίνι πολύ πιο περιορισμένο προβάδισμα, της τάξης του 2,3%. Στα πρώτα σχόλιά τους, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι χάνει, πιθανόν το προσωπικό του στοίχημα να επικρατήσει στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Κινήματος Πέντε Αστέρων Σιμόνε Μπενίνι σύμφωνα με τις προβολές συγκεντρώνει μόλις το 4,4% των ψήφων στην Εμίλια Ρομάνια, επιβεβαιώνοντας την κρίση που διέρχεται το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο.

Συνολικά, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς λαμβάνουν, ποσοστό 47,6%, ενώ εκείνα της κεντροδεξιάς το 44,9%.

Στην περιφέρεια της Καλαβρίας, η υποψήφια περιφερειάρχης της κεντροδεξιάς Γιόλε Σαντέλι μοιάζει να οδεύει σε άνετη νίκη: το προβάδισμά της επί του κεντροαριστερού Φιλίπο Κάλιπο φθάνει τις 23 εκατοστιαίες μονάδες.

Πάντως ο  ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Εμίλια Ρομάνα και θα περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα, παρά το ότι τα exit poll φέρουν την κεντροαριστερά να επικρατεί στο ιστορικό προπύργιό της. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων έναντι της υποψήφιας της Λέγκας. Η δημόσια τηλεόραση RAI φέρει πάντως τη διαφορά μεταξύ του νυν περιφερειάρχη και της αντιπάλου του που ανήκει στη Λέγκα να είναι πολύ μικρότερη: τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών. Για αρκετούς παρατηρητές στην Ιταλία, ο Σαλβίνι χάνει μια αναμέτρηση στην οποία είχε επενδύσει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος