Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
 

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Να έχουν οι δήμαρχοι αποφασιστικό λόγο στην κινητικότητα των υπαλλήλων

Αναρτήθηκε: 24.01.2020

Να έχουν οι δήμαρχοι αποφασιστικό λόγο στη μετακίνηση υπαλλήλων ζητά, με απόφασή της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα τις κινητικότητας συζητήθηκε στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ και όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, το αίτημα της ΠΕΔ είναι το αυτονόητο, δηλαδή “ο φορέας ο οποίος έχει και το διευθυντικό δικαίωμα στους υπαλλήλους με τους οποίους συνεργάζεται, να έχει καθοριστικό και αποφασιστικό λόγο στην όποια μετακίνησή τους και σίγουρα η μετακίνηση να αφορά φορείς της αυτοδιοίκησης και όχι να ερημώνεται η αυτοδιοίκηση για να μεταφέρονται υπάλληλοι σε άλλα πεδία δράσης”.

Παράλληλα ο κ. Καϊτεζίδης σχολίασε ότι “θα πρέπει και η Αυτοδιοίκηση να καταξιωθεί πρώτα από όλα για τη σημαντικότητα της προσφοράς της όλα αυτά τα χρόνια και να πάψει η κεντρική πολιτική σκηνή να την αντιμετωπίζει ίσως με κίνητρα υστεροβουλίας”.

Ως παραδείγματα τέτοιων συμπεριφορών, ανέφερε την υποχρέωση των δήμων να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους σε συγκεκριμένη τράπεζα, την αποδυνάμωση της δημοτικής αστυνομίας και την κινητικότητα που όπως είπε, γίνεται ερήμην των δήμων.

“Δεν είναι δυνατό να γίνεται κινητικότητα των υπαλλήλων χωρίς να ερωτώνται οι δήμοι. Οι περιφερειακοί δήμοι κατ αρχήν και οι πιο απομακρυσμένοι ερήμωσαν από υπαλλήλους. Τώρα κινδυνεύουν να ερημώσουν και οι αστικοί δήμοι γιατί η μετακίνηση δεν γίνεται από δήμο σε δήμο αλλά από δήμους σε φορείς της κεντρικής εξουσίας ή της εκπαίδευσης ή των πανεπιστημίων” πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε ότι η Αυτοδιοίκηση συμφωνεί με την κυβέρνηση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, αρκεί αυτή να γίνει μαζί με το απαιτούμενο προσωπικό και τους απαιτούμενους πόρους.

“Η κινητικότητα του 2016 σε εκείνη τη φάση κατ εφαρμογή του νόμου δεν ωφέλησε, έβλαψε τους Δήμους. Σε αυτή τη φάση τώρα, ο καινούριος κύκλος κινητικότητας στο πρώτο στάδιό του έδειξε σε όλους τους δήμους μας ότι απειροελάχιστοι είναι οι υπάλληλοι που θέλουν να φύγουν από τους Δήμους και να πάνε σε άλλο δήμο. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων θέλουν να πάνε σε φορείς εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι΄ αυτό το λόγο η απόφαση που πήραμε σαν ΚΕΔΕ, μετά από δική μου εισήγηση, και ομόφωνη απόφαση, είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για όλους τους υπαλλήλους αλλιώς θα αδειάσουν οι δήμοι από προσωπικό” πρόσθεσε. 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος