Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου για προσφυγικό ζητά ο δήμαρχος Αρταίων

Αναρτήθηκε: 23.01.2020

Κλιμακώνει τις πιέσεις ο δήμαρχος Αρταίων Χρ.Τσιρογιάννης, προκειμένου το ζήτημα των δομών φιλοξενίας προσφύγων να συζητηθεί σε πανειπηρωτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτση, ζητά να συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ θέτοντας προς συζήτηση το θέμα.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, προτείνει τα εξής:

  • Η Κυβέρνηση να κατανείμει το ποσοστό 1% που αναλογεί ανά Περιφέρεια επί του πληθυσμού κάθε περιφέρειας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ποσοστό που έχει ήδη καλυφθεί για την περιφέρεια  Ηπείρου.
  • Να γίνει κατανομή των προσφύγων/μεταναστών σε ποσοστό 1% ανά δήμο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες και αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες δομές. 
  • Να εξεταστεί το ενδεχόμενο εκμίσθωσης σπιτιών ή ξενοδοχείων ή ακόμη και ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ESTIA, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των προσφύγων, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και της εκπαίδευσης.
  • Να υπάρξει συνάντηση του περιφερειάρχη, με τους αντιπεριφερειάρχες, τους βουλευτές, τους δημάρχους και τους φορείς κάθε Νομού, προκειμένου να εξευρεθούν αφενός οι καλύτερες δυνατές θέσεις για μια αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών και αφετέρου να  πεισθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες, ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

«Η όποια απόφαση κατά την κρίση μας θα πρέπει να αντιστοιχεί στις δυνατότητες του εκάστοτε νομού και της αντίστοιχης περιφέρειας και όχι απλά στις δυνατότητες –ρεαλιστικές ή μη – ενός εκάστοτε δήμου» καταλήγει ο κ. Τσιρογιάννης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος