Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
 

Δημοσιεύτηκε το μητρώο των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών

Αναρτήθηκε: 23.01.2020

Το ολοκληρωμένο μητρώο των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για συνολικά 70 ιαματικές πηγές που έχουν αναγνωριστεί από το 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου και στη διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon έχει αναρτηθεί διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με τις 70 ιαματικές πηγές και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

Πατώντας πάνω σε κάθε εντοπισμένο σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί για τον δήμο που ανήκει, τη θερμοκρασία της πηγής και για τον τρόπο χρήσης της. Ενώ στον

κατάλογο των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών υπάρχει παραπομπή σε όλα τα ΦΕΚ που έχουν δημοσιευτεί για την αναγνώριση κάθε πηγής ξεχωριστά.  

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης «στην χώρα που γεννήθηκε ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού τουρισμού υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού υγείας και βασική προτεραιότητα του τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού, αποτελεί ο ιαματικός τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί επιτροπές και ομάδες εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει». 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος