Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: 300 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση των 3 σεισμόπληκτων σχολείων εξασφάλισε ο δήμος

Αναρτήθηκε: 17.01.2020

Την εξασφάλιση των κονδυλίων, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις απαιτούμενες μελέτες για τα εναπομείναντα έργα αποκατάστασης στα τρία σχολεία της πόλης που απέκτησαν κτιριακά προβλήματα λόγων του σεισμού του καλοκαιριού, ανακοίνωσε στους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου, του 5ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Έχοντας ενημερώσει μια ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κάλεσε στο δημαρχείο τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα τρία σχολεία και την Ένωση Γονέων της πόλης για να τους εξηγήσει την θετική κατάληξη των προσπαθειών του Δήμου να διεκδικήσει και εν τέλει να πετύχει την χρηματοδότηση του ποσού των 300 χιλιάδων ευρώ, περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες και, σε συνέχεια, τα έργα αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων.

Όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, τα χρήματα καταβάλλονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε ο ίδιος με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, και των πιέσεων που άσκησε τόσο καιρό η δημοτική αρχή, είναι δε πλέον στην διάθεση του Δήμου, ώστε οι περαιτέρω διαδικασίες να κινηθούν με ταχύτητα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους γονείς για την έως τώρα κατανόηση και συνεργασία ζητώντας να διατηρήσουν τις συνεχείς επαφές που έχουν αναπτύξει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των σχολείων: «Χάρη στην συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων καταφέραμε τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός σε τρία σχολεία της πόλης να μην επηρεάσουν το μάθημα, να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας ή να αλλάξει το πρόγραμμα των παιδιών και των οικογενειών σας. Με τις δικές μας δυνάμεις και την στήριξη όλων σας καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέρος των ζημιών, ενώ για τις πιο απαιτητικές πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από τα κρατικά κονδύλια – και ευχαριστώ τον υπουργό κ. Καραμανλή για αυτό – ώστε να προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στις αναγκαίες διαδικασίες. Να είστε σίγουροι ότι μαζί θα πάμε ως το τέλος, μέχρι να γίνουν τα σχολεία όχι μόνο όπως ήταν πριν, αλλά ακόμα καλύτερα», υπογράμμισε στην συνάντηση ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος