Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Αντίθετος ο δήμος Νικολάου Σκουφά στη δημιουργία δομής προσφύγων

Αναρτήθηκε: 16.01.2020

Ο δήμος  Νικολάου Σκουφά καλεί τους δημότες το Σάββατο στις  6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κομπότι προκειμένου να τους ενημερώσει για την περίπτωση δημιουργίας  δομής προσφύγων στους Σελλάδες, σε σε ιδιωτική έκταση και συγκεκριμένα στο πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ενημερώθηκε από τη γραμματεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, ότι κλιμάκιο μηχανικών θα επισκεφτεί στην περιοχή των Σελλάδων, μια ιδιωτική έκταση (πρώην εργοστάσιο Ζακόπουλου), με σκοπό να εξετάσει το αν μπορεί εκεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Αμέσως υπήρξε αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία με επιστολή της ενημέρωσε  τον υφυπουργό, «ότι η περιοχή αυτή είναι μια πλημμυροπαθής περιοχή και δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει ανθρώπους, αφού με κάθε έντονη βροχόπτωση οι χείμαρροι που τη διαπερνούν ξεχειλίζουν και τη μετατρέπουν σε λίμνη».

Επίσης ότι τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Νικολάου Σκουφά «δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νυν πληθυσμού της περιοχής, πόσο μάλιστα να εξυπηρετήσουν άλλους 1500 ανθρώπους».

Διευκρίνισαν ακόμη  ότι ο δήμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις επιπλέον ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς και ότι δεν υπάρχουν δομές και υποδομές για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν.

«Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, συμπάσχουμε, συμπονούμε και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί και να συνδράμουμε σε ότι μας αναλογεί, αλλά δε θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο στο να «πετάξουμε» ανθρώπους σε έναν χώρο όπου δε θα φιλοξενούσαμε ούτε ζώα», κατέληγε η επιστολή της δημοτικής αρχής προς τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος