Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
 

Χρ. Τσιρογιάννης: Η ίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θέτει σε μηδενική βάση το ζήτημα των δομών

Αναρτήθηκε: 16.01.2020

«Η ίδρυση του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, θέτει αυτόματα το ζήτημα των δομών φιλοξενίας σε μηδενική βάση», τονίζει σε δήλωσή του  ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

«Αυτή είναι η θέση μου και αυτό θα υποστηρίξω. Όσοι βιάστηκαν να «συνθηκολογήσουν» με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ελπίζω αυτή τη φορά να αφουγκραστούν περισσότερο τις τοπικές μας κοινωνίες», προσθέτει και προαναγγέλλει ότι  το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης του νέου υπουργείου για τις αποφάσεις και τις θέσεις της Δημοτική Αρχής. Ταυτόχρονα θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συζητηθεί το  ζήτημα στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ Ηπείρου.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη

«Η ίδρυση του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου θέτει αυτόματα το ζήτημα των δομών φιλοξενίας σε μηδενική βάση. Αυτή είναι η θέση μου και αυτό θα υποστηρίξω. Όσοι βιάστηκαν να «συνθηκολογήσουν» με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, ελπίζω αυτή τη φορά να αφουγκραστούν περισσότερο τις τοπικές μας κοινωνίες.

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβω πρωτοβουλίες ενημέρωσης του νέου Υπουργείου για τις αποφάσεις και θέσεις της Δημοτικής Αρχής Αρταίων, όπως έχουν γίνει γνωστές από το Ψήφισμα, τις επιστολές και τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μας.

Ταυτόχρονα, θα αναλάβω πρωτοβουλία, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στην ΚΕΔΕ αλλά και στην ΠΕΔ Ηπείρου. Όπως έχω ξαναπεί η Άρτα έχει ανθρωπιά αλλά έχει και δικαιώματα».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος