Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
 

Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου – ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις, κινητικότητα, αξιολόγηση

Αναρτήθηκε: 15.01.2020

Οι απαντήσεις του υπουργού  Εσωτερικών, δεν ικανοποιούν κανένα από τα βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, είναι το συμπέρασμά της από τη χθεσινή συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι είναι η δεύτερη συνάντηση που γίνεται με τον υπουργό Εσωτερικών (η πρώτη έγινε στις 27 του Αυγούστου του 2019).

«Παρά τη δέσμευσή του, τότε, ότι θα έχει τακτικές συναντήσεις με την ΑΔΕΔΥ για όλα τα θέματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους, όχι μόνο αυτό δεν τηρήθηκε, αλλά ο υπουργός προχώρησε σε αποσπασματικές ρυθμίσεις για το ζήτημα της κινητικότητας (Ν4647) και σε προτάσεις για την αλλαγή του τρόπου επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης (αυξάνοντας το ποσοστό της συνέντευξης στο 40%), χωρίς κανένα διάλογο με την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ.

Τα θέματα που έθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη χθεσινή συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

  1. Μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο
  2. Τροποποιήσεις στο νόμο της κινητικότητας
  3. Αλλαγές στον τρόπο επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης – «Πελατειακές» επιλογές της Κυβέρνησης στις Διοικήσεις των οργανισμών
  4. Άδειες μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων και συμβασιούχων στο Δημόσιο
  5. Αξιολόγηση

Οι απαντήσεις που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ενημερώνει η ΑΔΕΔΥ είναι οι ακόλουθες:

1.Για το θέμα των προσλήψεων: Δήλωσε ότι υλοποιείται επακριβώς το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για το 1:1. Είπε ότι έχουν αποχωρήσει 21.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι την τελευταία διετία και ότι θα γίνει αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων.

Ανακοίνωσε ότι «ξεμπλόκαραν» οι προσλήψεις 700-800 γιατρών, οι οποίες θα γίνουν ως το Μάιο. Παράλληλα για την Υγεία υπάρχει εγκριτική απόφαση για 2.450 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Για την Παιδεία είπε ότι θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και οι 5.250 που «τρέχουν» με την προκήρυξη της Γενικής Αγωγής.

2.Για την κινητικότητα: Δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί οι αλλαγές στον Ν4440 (π.χ. η αύξηση ποσοστού κάλυψης οργανικών θέσεων από το 50% στο 65%) έγιναν εσπευσμένα και χωρίς κανένα διάλογο. Υπεραμύνθηκε των τροποποιήσεων και ΔΕΝ δέχτηκε την πρόταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στις τριμελείς επιτροπές.

3.Για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση: Απάντησε ότι έχουν συγκροτηθεί όλα τα συμβούλια επιλογής και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Δήλωσε ότι σε επόμενη φάση θα επανεξετάσει το ζήτημα του ποσοστού της συνέντευξης και των άλλων κριτηρίων.

4.Για τις άδειες των συμβασιούχων: Δήλωσε ότι είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου οι άδειες να επεκταθούν και στους συμβασιούχους του Δημοσίου.

5.Για την αξιολόγηση: Δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπονόησε, όμως, ότι η αξιολόγηση του 4369/16 θα εφαρμοστεί και φέτος, κάτι το οποίο βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετη την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. γι’ αυτό και η απεργία-αποχή θα συνεχιστεί.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος