Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
 

Σμυρναίικο και Ρεμπέτικο Τραγούδι στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Αναρτήθηκε: 15.01.2020

Αφιέρωμα στο Σμυρναίικο και Ρεμπέτικο τραγούδι από τη ρεμπέτικη κομπανία δικηγόρων “ΝΟΜΟ…τέλια” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου  στις 7:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 Με τίτλο “Από την Σμύρνη στον Πειραιά και την Νίκαια” το μουσικό σχήμα θα παρουσιάσει αυθεντικές εκτελέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών από την περίοδο της ανώνυμης δημιουργίας, καθώς κι από δημιουργούς που έζησαν στη Νίκαια, όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου.

 Επίσης, θα παρουσιαστούν τα αφηγηματικά – ιστορικά τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη και Κώστα Μπέζου, με παράλληλη προβολή πρωτότυπου αρχειακού φωτογραφικού υλικού σχετικού με τα τραγούδια.

Η ρεμπέτικη κομπανία δικηγόρων “ΝΟΜΟ…τέλια” δημιουργήθηκε το 2015 από εν ενεργεία δικηγόρους ερασιτέχνες μουσικούς που αγαπούν το ρεμπέτικο-σμυρναίικο τραγούδι και επιθυμούν την καταγραφή, διατήρηση και διάδοσή του ως μέρος της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

 Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους δικηγόρους: Λευκή Χατζηδάκη – τραγούδι, Χρύσα Λουρίκα – τραγούδι, Αλέξη Σεραφείμ – τραγούδι, Δημήτρη Μπιλή – κιθάρα, τραγούδι, Γιάννη Καράμπελα – ακκορντεόν, ποτηράκι, τραγούδι, Βαγγέλη Χαλή, μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι, επιμέλεια, ενώ την ιστορική αναδρομή έχει αναλάβει ο ερευνητής του ρεμπέτικου τραγουδιού, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Σαββόπουλος.

 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας Π. Τσαλδάρη 10,1ος όροφος

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

 Ώρα προσέλευσης 7:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος