Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σλοβενία: Ο δήμος της Λιουμπλιάνα επιχορηγεί αθλητικές δραστηριότητες προωθώντας τη συστηματική άσκηση των πολιτών

Αναρτήθηκε: 03.01.2020

Την καλή σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων της Λιουμπλιάνα προωθούν και στηρίζουν ενεργά, με διάφορες δράσεις, οι δημοτικές αρχές της σλοβενικής πρωτεύουσας, με την πιο πρόσφατη να αφορά στη διάθεση ποσού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, την επόμενη τριετία, για την επιχορήγηση αθλητικών δραστηριοτήτων, τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο δήμος της Λιουμπλιάνα θα διαθέτει σε ετήσια βάση ποσό 897.000 ευρώ, προτρέποντας όλους τους κατοίκους της πόλης να αθληθούν. Μάλιστα, οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε λεπτομερές σχεδιασμό που περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ομάδες, είτε πρόκειται για μικρά παιδιά που πάνε στο νηπιαγωγείο είτε για ηλικιωμένους ή για άτομα με κινητικά προβλήματα, ή ακόμα και για όσους δεν θέλουν απλώς να σηκωθούν από τον … καναπέ τους.

Στόχος του δήμου της Λιουμπλιάνα είναι να αυξηθεί το ποσοστό του πληθυσμού της πόλης που ασκούνται τακτικά στο 75% μέχρι το 2028 και γι’ αυτόν τον λόγο προσφέρει ευρεία γκάμα επιχορηγούμενων αθλητικών δραστηριοτήτων. Έμφαση θα δοθεί στα παιδιά, προκειμένου να μάθουν πως η άσκηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, που τους δίνει καλή σωματική και ψυχική υγεία και τους βοηθά να “χτίζουν” γερό οργανισμό.

Για το λόγο αυτό, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιο άθλημα επιθυμούν να ακολουθήσουν εντελώς δωρεάν, παράλληλα με τις δραστηριότητες στο σχολείο τους. Επίσης, όλα τα παιδιά που φοιτούν σε τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης, στη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Εξάλλου, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στη διοργάνωση μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων, προσκαλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να λάβου μέρος σ’ αυτές. Πρόκειται, για ακόμα μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην κινητοποίηση των πολιτών, την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας και την υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος