Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ιταλία: 32 μετανάστες που διασώθηκαν από το πλοίο Alan Kurdi θα αποβιβαστούν σε λιμάνι της Σικελίας

Αναρτήθηκε: 29.12.2019

Οι ιταλικές αρχές έδωσαν άδεια στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye να δέσει σε ένα λιμάνι στην νότια Σικελία, δύο μέρες τη διάσωση 32 μεταναστών στη Μεσόγειο.

Ο Γκόρντεν Ίσλερ, εκπρόσωπος της Sea-Eye, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο το βράδυ ότι οι διασωθέντες μετανάστες θα αποβιβαστούν στο λιμάνι Ποτζάλο της Σικελίας, το συντομότερο σήμερα το πρωί.

Την Πέμπτη το βράδυ, η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το Alan Kurdi έσπευσε να το διασώσει στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Όλοι οι διασωθέντες είναι Λίβυοι.

Ο Ίσλερ τόνισε πως αυτή τη φορά η διαδικασία να δοθεί άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο διάσωσης μεταναστών ήταν πολύ γρηγορότερη, γεγονός που υποδηλώνει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως το 2020 θα είναι «φυσιολογικό» να σώζεις ανθρώπους και να τους μεταφέρεις σε ένα ασφαλές μέρος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος