Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
 

Παγώνει για 4 μήνες η εκδίκαση των ενστάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στους δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού

Αναρτήθηκε: 13.12.2019

Παγώνει για 4 μήνες η εκδίκαση των ενστάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δημοσίου, περιουσίας δημοτών του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής.

Σε χθεσινή συνάντηση των δημάρχων Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου για το θέμα έγινε γνωστό ότι έχει ήδη κατατεθεί σχετική τροπολογία, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Παρασκευή.

Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του  Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872.

Στο διάστημα αυτό η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας η οποία φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκι έχει ως εξής:

«H εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (ΦΕΚ Α΄114) αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020 για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/72 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/68 και 698/76 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικό της Περιφέρειας Αττικής».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος