Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Γλυφάδας: Η Γλυφάδα τιμά με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Αναρτήθηκε: 03.12.2019

              

Ανοικτή, προσβάσιμη και φιλική για όλους, η Γλυφάδα τιμά με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πρότυπες υποδομές σε κάθε γωνιά και σε κάθε λειτουργία της πόλης, δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από συνεχή, καθημερινή φροντίδα, έχουν δημιουργήσει μια πόλη με ίσες ευκαιρίες που διασφαλίζει ανεξάρτητη διαβίωση για όλους.

Από το 2015 οι πολίτες ΑμεΑ στη Γλυφάδα έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών. Παράλληλα, υλοποιούνται καθημερινά και ασταμάτητα παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές, δημοτικά κτίρια, στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα νέα δημοτικά λεωφορεία.

Στην τρίτη παραλία έχει τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός, το Seatrac, φέτος μπήκε και δεύτερος, με τις περισσότερες χρήσεις (περίπου 4.500) πανελλαδικά.  Στο δημοτικό κολυμβητήριο έχει εγκατασταθεί πρωτοποριακός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, το σύγχρονο αναβατόριο i-Swim.

«Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τη μέριμνα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ. Η ανεξάρτητη διαβίωση και η ισότητα στην πράξη γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας στη Γλυφάδα, κομμάτι της πραγματικότητας και της ζωής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.          

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος