Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
 

Ι. Καϊτεζίδης: Απολύτως αναγκαία η αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων

Αναρτήθηκε: 25.11.2019

Είναι απολύτως αναγκαία η αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, καθώς στα χρόνια της κρίσης αποτέλεσαν ισχυρό πυλώνα αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μιλώντας στην 3η Επιμορφωτική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα  με πρωτοβουλία της ΠΕΔ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),  με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για τις ανάγκες και προτεραιότητες της  Κοινωνικής Πολιτικής.

«Η κοινωνική πολιτική, σημείωσε,  ήταν μια παρεξηγημένη έννοια για τους δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, έχει αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτόν τον ρόλο εμείς τον υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα με την επιμόρφωση των στελεχών των δήμων και των οργανισμών που ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική σε όλες της τις μορφές» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η σημερινή συνάντηση, παρουσία αντιδημάρχων, αιρετών και στελεχών των υπηρεσιών της Κοινωνικής Πολιτικής και των 38 δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, γίνεται για να συζητηθεί η δυνατότητα της περαιτέρω επιμόρφωσης τους, αλλά και της παρουσίασης των νέων προγραμμάτων πάνω στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε και στην αγαστή συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και τα στελέχη της, η οποία όπως είπε,  ενημερώνει για τις καλές πρακτικές που αναπτύσσονται, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν καινούργια προγράμματα προς όφελος των  δήμων, αλλά και στην άριστη συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα καλής συνεργασίας, υπογράμμισε ο κ. Καϊτεζίδης αποτελεί το νέο πρόγραμμα που υλοποιείται από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και φορά 3.000 δικαιούχους, μοναχικά άτομα, υπερήλικες, οι οποίοι θα υποστηρίζονται  με τεχνικά μέσα 24 ώρες το 24ωρο στην καθημερινότητα τους, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς.

«Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που είναι ανήμποροι, πάσχοντες και μοναχικοί θα έχουν έναν ακοίμητο φύλακα – φρουρό 24 ώρες το 24ωρο, που θα ενδιαφέρεται για την κατάσταση τους και θα μπορεί να παρεμβαίνει τάχιστα με τα τεχνικά μέσα που θα είναι ομπρέλα προστασίας για όλους αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ.

Που αποσκοπεί η επιμόρφωση

Η σημερινή Επιμορφωτική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο: «Δικτύωση και επιμόρφωση των Στελεχών των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης», με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για τις ανάγκες και προτεραιότητες της  Κοινωνικής Πολιτικής.

Η Δράση αυτή αποσκοπεί:

*Στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με τα κοινωνικά προβλήματα & τις δομές των Δήμων της περιφέρειας

* Στην υποστήριξη των στελεχών κοινωνικής πολιτικής των Δήμων, προκειμένου να εκπονήσουν Τοπικά Σχέδια Κοινωνικής Δράσης

* Στη δικτύωση και συστηματική ανταλλαγή εμπειριών και τη συνεργασία μεταξύ των στελεχών και * Στην ενθάρρυνση διαδημοτικών συνεργειών και συνεργασιών

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος