Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
 

Νέες μειώσεις Δημοτικών Τελών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, έως 17%

Αναρτήθηκε: 22.11.2019

Νέες μειώσεις των δημοτικών τελών  έως 17%, στις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου,  ενώ όπως σημειώνει διατηρούνται τα τέλη των οικιών στα χαμηλότερα επίπεδα απ’ όλους τους δήμους της Αττικής με 1,02 ευρώ ανά τ.μ το έτος.

Αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 18 Νοεμβρίου,  με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να διατηρηθούν τα τέλη των οικιών στα χαμηλότερα επίπεδα από  όλους τους Δήμους της Αττικής και γενικότερα της χώρας, με 1,02ευρώ ανά τ.μ.

β) Μετά τη μείωση 10% που έγινε το 2019 για τα καταστήματα-επιχειρήσεις από 0–250τ.μ.,  το 2020 θα πραγματοποιηθεί νέα μείωση σε αυτή την κατηγορία, ύψους 3,1%

γ) Για την κατηγορία καταστημάτων και επιχειρήσεων από 250-500τ.μ. , θα γίνει μείωση 17% εξαιρουμένων των Τραπεζών, οι οποίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη με τις ισχύουσες αποφάσεις.

Έτσι μεσοσταθμικά οι μειώσεις για τα καταστήματα – επιχειρήσεις από 0-500τ.μ. τη διετία 2019–2020 ανέρχονται στο 15%.

Οι μειώσεις αυτές οφείλονται στη συνεπή και συνετή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου από τη Δημοτική Αρχή από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ίδιες τιμές παραμένουν για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.).

Επίσης, εξακολουθούν να ισχύουν οι ειδικές ελαφρύνσεις που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων μας (πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες, πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές) τις οποίες καθιέρωσε ο Δήμος πολύ πριν τις νομοθετικές αλλαγές, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος