Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Το κλείσιμο της προσωρινής δομής διαμονής προσφύγων στη Σκάλα Συκαμνιάς αποφάσισε το Δ.Σ. Δυτικής Λέσβου

Αναρτήθηκε: 20.11.2019

Το κλείσιμο της προσωρινής δομής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη Σκάλα Συκαμνιάς αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου.

Παρότι υπήρξε πρόταση του κ. Ντουρουντού εκ μέρους  της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, να παραταθεί  η λειτουργία της δομής στη Συκαμνιά για έξι μήνες, καθώς διευκολύνει το έργο των αρχών, πριν την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωσή του τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο  κλήθηκε να εφαρμόσει  τη νομιμότητα και τόνισε ότι δεν ασκούμε εμείς μεταναστευτική πολιτική ή διαχείριση για να προλάβω τα όποια ψευτοδιλήμματα προκύψουν, αναφορικά με το πώς θα περισυλλέγονται οι πρόσφυγες και μετανάστες άπαξ και κλείσει η δομή στη Συκαμιά».

«Η σταθερή μας θέση, πρόσθεσε, ο κ. Βέρρος, αλλά και η προεκλογική μας δέσμευση σε ότι αφορά στο πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο ζήτημα του μεταναστευτικού είναι ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να μην δημιουργηθεί νέα δομή στο δήμο Δυτικής Λέσβου. Αλλά και ότι θα θέτουμε όλους τους προβληματισμούς των τοπικών μας κοινωνιών για το μείζον ετούτο ζήτημα, μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο».

Να σημειωθεί ότι την προσωρινή δομή διαμονής προσφύγων στη Σκάλα Συκαμνιάς, διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεί του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Οδηγούνται σε αυτήν  όσοι πρόσφυγες και μετανάστες  μεταφέρονται στο λιμανάκι από σκάφη του Λιμενικού Σώματος ή της Frontex που τους περισυλλέγουν κυρίως από τη θάλασσα βόρεια της Λέσβου. Αποτελεί δε σταθμό διακομιδής προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρέστη εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αν και είχε κληθεί.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος