Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ηράκλειο: Σεμινάριο για την ένταξη προσφύγων από το Δήμο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Αναρτήθηκε: 20.11.2019

Τον 2ο κύκλο διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σε ζητήματα προστασίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, διοργανώνουν στο Ηράκλειο, η   Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Πεδίου Αττικής), με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου , από τις 09:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Πειραματικού  Θέατρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι :

Ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών: Εισαγωγή στις  προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το μέλλον.

Από την παροχή προστασίας στις βιώσιμες λύσεις: το ισχύον πλαίσιο.

Ειδικά ζητήματα συνδιαλλαγής με δημόσιες υπηρεσίες: θεώρηση γνησίου υπογραφής, καταχώρηση ληξιαρχικών γεγονότων, βεβαιώσεις/πιστοποιητικά, πρόσβαση σε υπηρεσίες ΤΕΒΑ, έκδοση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, τραπεζικού λογαριασμού, εγγραφή στον ΟΑΕΔ, χορήγηση/ανανέωση εγγράφων, γλώσσα επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες.

Αποτύπωση των αλλαγών στη διαδικασία ασύλου βάση του νέου νομοθετικού πλαισίου, νέα νομικά έγγραφα.

Εργασία με πρόσφυγες: από ποια θέση, για ποιον σκοπό, με ποιους τρόπους.

Πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις: αιτούντες άσυλο και ευαλωτότητα – Η περίπτωση των παιδιών προσφύγων, των ατόμων με αναπηρία και των θυμάτων βίας

Καλές πρακτικές και ζητήματα προς περαιτέρω διερεύνηση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος