Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Σε δημόσια διαβούλευση νέες ρυθμίσεις του ΥΠΕΣ – Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Αναρτήθηκε: 19.11.2019

Σε  δημόσια διαβούλευση τέθηκαν από χθες έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, είκοσι οκτώ (28)  διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών, υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών». Σημειώνεται, ότι οι προτεινόμενες διατάξεις πρόκειται να ενσωματωθούν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Τροποποίηση Εκλογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε τεθεί ήδη  σε δημόσια διαβούλευση από τις 4  έως 8 Νοεμβρίου.

Με τις νέες διατάξεις εισάγονται μεταβολές στην κινητικότητα υπαλλήλων σε ΟΤΑ και Δημόσιοι, προβλέπεται νέο καθεστώς για τη διοικητική υποστήριξη των δήμων, έρχονται αλλαγές στις άδειες των δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπονται άμισθοι σύμβουλοι  για δημάρχους και περιφερειάρχες.

Επίσης εισάγονται αλλαγές στη λειτουργία των Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ, ανατίθεται η εποπτεία και η επίβλεψη δημοσίων μελετών και έργων από ΟΤΑ που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια κ.λπ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος